יום רביעי, 8 ביוני 2011

מתכון לפשטידת פטריות

לבקשתה של רותי המקסימה ולאור העובדה שהפשטידה שהכנתי אתמול נגמרה בביס אחד ע"י המשפחה שלי כולה (גם אלו שלא אוהבים פטריות), אני מעלה את המתכון לפשטידה.


המתכון עצמו לקוח מפה אבל אני הוספתי עוד קצת גבינה לבנה ומוצרלה כי זה היה ניראה לי קצת מידי גביע קוטג' אחד. חייבת לציין שהשתמשתי בקוטג' 1% וגבינה לבנה 1/2% כי זה מה שהיה במקרר וזה היה מעולה!! עוד שינוי הוא שבגלל שהייתה בבית רק קופסת שימורים אחת של פיטריות השתמשתי גם בסלסלה אחת של פיטריות שמפניון טריות.


והנה המתכון עם השינויים שלי:


מצרכים:
2 בצלים קצוצים
1 קופסת פטריות משומרות
1 סלסלת פטריות שמפניון טריות
4 ביצים
1 קוטג'
6-8 כפות גבינה לבנה (קשה לי להעריך את הכמות ששמתי)
3-5 כפות גבינת מוצרלה (אני חושבת שגם צהובה תעשה את העבודה)
2 כפות אבקת מרק פטריות
1 שמנת עמידה לקצפת
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
שמן לטיגון
 
אופן ההכנה:
 מטגנים במעט שמן את הבצלים עד להזהבה. 
מוסיפים שמנת מתוקה, ואבקת מרק פטריות ומערבבים עד שהשמנת נעשית עבה. מסירים מהאש.
מכינים בלילה שכוללת פטריות, קוטג', ביצים, גבינה לבנה ומוצרלה. מתבלים במלח ופלפל.
מערבבים את הבלילה עם הבצל והשמנת.
 אופים בחום של 180 מעלות  למשך 30-45 דקות. ( מכניסים קיסם ואם יוצא יבש , מסירים מהתנור)

וככה זה אמור להיראות בסוף, מתוך האתר שממנו לקחתי את המתכון:


שיהיה בתאבון!

4 תגובות:

  1. נראה מעולה!
    העפתי את התנור שהיה לי בבית כי לא עשיתי איתו שום דבר.. אבל אולי, מי יודע, יעשה לי חשק להכין אצל ההורים ולקחת הביתה ;)
    בתאבון!

    השבמחק
  2. ממליצה לך להכין, זה פשוט וטעים ביותר!

    השבמחק
  3. תודה מורן! אני מתכננת מאוחר יותר פוסט על מה שהכנתי היום...כולל צילומים. נראה איך יצא הפוסט...האוכל יצא מעולהההה

    השבמחק